ویلای پیش ساخته

ویلای پیش ساخته
اشتراک گذاری :

ویلای پیش ساخته  و یا خانه های پیش ساخته موضوعی بوده که امروزه در همه جای جهان ازجمله در ایران رو به گسترش بوده و هر روز به طرفداران آن افزوده می شود. اما اینکه ویلای پیش ساخته چیست و دارای چه امکانات و مزایایی می باشد موضوعی است که در این مطلب به برسی آنها پرداخته و انواع روش های طراحی و ساخت به همراه هزینه ها و شرایط هرکدام را مرور کرده ایم. تلاش شده است در این مقاله تمامی جوانب این موضوع تحت پوشش قرار گیرد اما چنانچه در این رابطه سوالی پیش آمد که جوابش را در متن زیر نیافتید می توانید در بخش نظرات مطرح فرمائید.

ویلای پیش ساخته چیست

ویلای پیش ساخته به سازه ای اطلاق می شود که برای استفاده سکونت گاهی طراحی و تولید شده که برخلاف ساختمان های سنتی قابلیت جابجایی از محلی به محل دیگر را دارد. استفاده از این سازه بیشتر برای مناطق ییلاقی و باغ های شخصی می باشد و صرفه جویی در زمان به همراه مقاومت بسیار بالا در برابر زلزله از مزیت های برجسته و عمده دلایل استفاده از این ویلا ها بجای ساختمان های سنتی می باشد.

روش های ساخت ویلای پیش ساخته


بطور کلی تمامی ویلا های پیش ساخته از نظر مصالح یا همان متریال به سه دسته اصلی تقسیم می شوند.
دسته اول سازه هایی می باشند که با پانل های آماده که به سازه های ساندویچ پانل نیز شهرت دارند ساخته می شود.این نوع مصالح تشکیل شده از پانل هایی که در دوطرف آنها ورق فولادی گالوانیزه شده و پیش رنگ شده وجود دارد و در میان جداره آنها کاملا مشابه بدنه یخچال عایق پلی یورتان تزریق می شود و در انواع ضخامت ها بین 2 تا 12 سانتیمتر وجود دارند که معمولا برای ساخت سازه های مسکونی از ضخامت 4 سانتیمتر آنها استفاده می شود.همانگونه که اشاره شد این سازه کاملا شبیه بدنه یک یخچال عمل کرده و از هدر رفتن انرژی بخوبی جلوگیری کرده و سازه ای بسیار مناسب برای مناطق خیلی سرد و یا خیلی گرم می باشد.برای زیبایی دیواره های داخلی و اینکه بصورت ورق فلزی نباشد نیز در این روش از دیوارپوش های طرح دار استفاده می شود.
دسته دوم سازه های اسکلت فلزی می باشد که استراکچر و استخوان بندی آنها را انواع پروفیل های آهنی تشکیل می دهند. سپس ورق های فولادی گالوانیزه شده در ضخامت های مشخصی به وسیله پیچ های سرمته روی آنها نصب شده و نمای خارجی را تشکیل می دهند، این سازه ها به ویلا کانادایی یا کانکس ویلایی نیز شهرت دارند.برای جلوگیری از اتلاف انرژی در این روش از داخل میان قید های فرعی و ستون های اسکلت عایق پلی استایرن به ضخامت 4 سانتیمتر و یک لایه عایق فوم به ضخامت 1 سانتیمتر نصب می گردد. در نهایت نیز برای تزئین فضای داخلی دیوار پوش های pvc با طرح های متنوع چوب و کاغذ دیواری نصب می گردد.

دسته سوم نوع چوبی بوده که در ایران به علت شرایط اقلیمی کاربرد زیادی نداشته و از طرفی به علت واردات چوب های مخصوص آنها هزینه بالایی نیز داشته ودر دسته محصولات کانکس راکو نبوده به همین خاطر در این مطلب نیز به تشریح آن نخواهیم پرداخت

تفاوت این دو روش ساخت ویلای پیش ساخته


تفاوت اصلی این دو روش در نمای ظاهری و نوع عایق بندی آنها می باشد که در حالت های مختلف از روش ترکیبی نیز می توان استفاده نمود زیرا سازه های ساندویچ پانل عایق بهتری هستند اما نمای ظاهری ساده ای دارند اما در روش دوم زیبایی ظاهری بیشتر بوده و از این رو در برخی موارد سازه با ساندویچ پانل ساخته و در نهایت نمای آن با روش های مختلفی از جمله ورق سایدینگ و یا چوب ترمو تزئین می گردد.

ویلای پیش ساخته بتنی چیست


در این رابطه دو نوع کلی وجود دارد. یکی ساختمان پیش ساخته که تمامی قطعات آن حتی اسکلت و دیواره ها از نوع بتن پیش ساخته می باشد که در گذشته برای انبوه سازی و بلند مرتبه سازی مورد استفاده قرار میگرفته و به معماری مدولار نیز شهرت داشت. نمونه این نوع سازه ساختمان بهشهر در حوالی میدان فردوسی می باشد که حدود 50 سال پیش در ایران اجرا شده است و این روش در ساخت ویلای پیش ساخته کاربرد ندارد چرا که وزن قطعات بسیار زیاد بوده و امروز دیگر استفاده از این سبک در همه جای جهان منسوخ شده می باشد. روش دیگر استفاده از پنل های سیمانی پیش ساخته بنام سمنت برد می باشد که فقط بجای ورق های بدنه خارجی از آنها استفاده می شود و مابقی سازه مانند اسکلت و نمای داخلی کاملا مشابه دو روش ساندویچ پانل و سایدینگ می باشد.

نصب ویلای پیش ساخته


نصب ویلای پیش ساخته برای سازه های دو قلو و یا چند تکه می باشد اما سازه های کوچک مانند ویلای پیش ساخته 38.5 متری راکو نیاز به نصب نداشته و فقط کافی است بعد از قرار دادن آن بر روی زمین تاسیسات آب و برق را به ورودی های آن متصل کنید که نیاز مند یک تکنسین تاسیسات دارد . اما در سازه های چند قلو و بزرگ به دلیل زیاد بودن حجم و اینکه نمی توان سازه را یک تکه در جاده ها حمل نمود آن را بصورت چند تکه ساخته و سپس در محل آنها را به یکدیگر متصل و یک سازه یکپارچه را می سازند. در این حالت اتصال سازه ها به یکدیگر توسط تولید کننده صورت می گیرد و برای خریدار هزینه ای ندارد اما هزینه های بارگیری و حمل به عهده خریدار است.

زیر سازی ویلای پیش ساخته

 
بطور کلی تمامی موارد مرتبط با خود سازه به عهده تولید کننده بوده و مواردی که به ملک مرتبط است مانند کرسی چینی ، محوطه سازی ، حفر چاه فاظلاب ، لوله کشی از کنتور تا سازه ، برق رسانی و گاز از کنتور تا سازه به عهده خریدار و یا مالک می باشد و سازنده فقط بنا را می سازد. اما برای تسهیل در امر کرسی چینی و یا ایجاد یک سکو برای قرار گیری سازه ، مشاوره های تخصصی و راهنمایی های لازم را به مالک ارائه می کند و برای رفع مشکلات نقشه کرسی چینی که هماهنگ با سازه باشد را به ایشان خواهد داد.برای ساخت این سکو نیز جای نگرانی وجود نداشته و نیاز به دانش تخصصی پیچیده ای ندارد. فقط کافیست با تعدادی بلوک و ملات ماسه سیمان سکویی به ارتفاع حداقل 25 و حداکثر 60 سانتیمتر از سطح زمین اجرا نموده و به نسبت ارتفاع از سطح زمین تعدادی پله نیز برای آن درست کنید.این کار بیشتر برای ویلا های مجاور دریا و رودخانه ها بوده که در هنگام بالا آمدن سطح آب آسیبی به بنا وارد نشود اما در باغ های دورتر از حاشیه آب نیز بهتر است کمی بنا بالاتر از سطح قرار گیرد.

امکانات داخلی ویلای پیش ساخته


امکانات داخلی هر سازه با دیگری متفاوت بوده و بر اساس درخواست خریدار تعیین می گردد اما بطور کلی همه آنها دارای سرویس بهداشتی و حمام به همراه روشوی بوده که لوله کشی و شیر آلات آنها کامل و آماده استفاده می باشد.کابینت آشپز خانه ، سینک ، هود ، گاز صفحه ای ، کمد دیواری ، لوستر ، درب ضد سرقت ، پنجره های دو جداره با حفاظ فلزی از دیگر امکانات فضای داخلی ویلای پیش ساخته می باشند اما امکانات دیگری مانند سرویس فرنگی ، سونا بخار شیشه ای و دیگر متعلقات لوکس نیز بنا به درخواست خریدار می تواند به آن افزوده شود.

سیستم گرمایشی و سرمایشی ویلای پیش ساخته


برای سیستم گرمایشی و سرمایشی ویلای پیش ساخته کاملا مشابه خانه های مسکونی می توان از انواع روش های متداول مانند سیستم پکیج و رادیاتور ، بخاری گازی یا برقی ، کولر آبی و گازی با قابلیت گرما دهی و روش های دیگر استفاده کرد. اینکه کدامیک در محل مناسب تر است بستگی به شرایط ملک دارد که بطور مثال دسترسی به شبکه گازداشته باشد یا خیر و دیگر زمینه های مورد نیاز . توجه داشته باشید که سیستم گرمایش و سرمایشی اعمم از آبگرمکن ، پکیج و کولر گازی جز خدمات تولید کننده نیست و خریدار خود می بایست آنها را تهیه و نصب نماید.

عمر مفید ویلای پیش ساخته

 
بطور حدودی می توان عمر مفید سازه های پیش ساخته را بین 25 تا 35 سال پیش بینی کرد اما این عدد بصورت تخمین کلی بوده و در شرایطی که بخوبی از سازه نگهداری شود ممکن است بیش از این سالها عمر مفید داشته و با یک بازسازی دوباره کارآمد و زیبا شود.از این رو زمان دقیقی را نمی توان برای آن تعین نمود.

مزایای ویلای پیش ساخته


اصلی ترین دلایل استفاده از روش پیش ساختگی برای داشتن یک ویلا در ادامه آمده است
1. سرعت اجرای بسیار بالاتر از روش ساخت و ساز با روش مصالح بنایی . ( حدود 25 تا 40روز)
2. به دلیل پیوستگس بسیار بالا تر اعضای اسکلت و جزئیات نازک کاری نسبت به ساختمان های معمولی مقاومت ویلای پیش ساخته در برابر زلزله بسیار بالاتر بوده و در صورت تخریب نیز به دلیل وزن کم مصالح و تایل بودن آنها برای جان انسان خطر محسوب نمی شود.
3. قابلیت جابجایی از محلی به محل دیگر که در ساختمان هاس سنتی چنین امکانی وجود ندارد.
4. به دلیل رعایت اصول و استفاده از روش های صحیح عایق بندی در جداره های ویلای پیش ساخته اتلاف انرژی در آنها به حداقل رسیده و نسبت به ساختمان معمولی بسیار کمتر است.
5. زیبایی ظاهری و تنوع در طرح و نمای کلی

معایب ویلای پیش ساخته


1. وجود محدودیت برای حمل که البته با روش ساخت در محل و یا استفاده از ویلای پیش ساخته دوقلو تا حد زیادی این مشکل حل شده است. اما برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد مطلب حمل کانکس را مطالعه فرمائید.
2. وجود محدودیت برای ساخت بیش از دو طبقه یا همان دوبلکس. برای ساخت ویلای پیش ساخته سه طبقه یا همان تریبلکس می بایست از روش lsf ال اس اف استفاده کنید که در این حالت زمان ساخت افزایش یافته و قابلیت جابجایی را نخواهد داشت.
3. یکی دیگر از معایبی که برای این نوع سازه در نظر گرفته اند کاهش قیمت آن در هنگام فروش مجدد بوده که برای اطلاع از آن به مطلب ویلای پیش ساخته دست دوم مراجعه فرمائید. اما بنظر برخی اینکه بتوان پس از استفاده از یک بنا بشود آن را به عنوان دست دوم فروخت و بخش زیادی از هزینه های اولیه را پس گرفت نتنها جز معیب نبوده بلکه در دسته مزایا قرار دارد که قضاوت در این مورد را به عهده خواننده این مطلب وامی گذاریم.

آیا ویلای پیش ساخته در کارخانه تولید می شود یا در ملک خریدار ؟
در اکثر مواقع در کارخانه کانکس راکو تولید و سپس به محل مورد نظر خریدار حمل می گردد. اما مواقعی وجود دارد که محدودیت ها باعث می گردد سازه را در محل اجرا کنیم که مهمترین این عوامل در برخی شرایط کم بودن عرض خیابان یا درب ورودی ملک می باشد که باعث می گردد تریلی و جرثقیل نتوانند سازه را به محل حمل انتقال دهند. در این شرایط مصالح اولیه به محل حمل و کل سازه از ابتدا در همان محل ساخته می شود.

اگر سازه در محل اجرا شود هزینه های آن با حالتی که در کارخانه ساخته شود متفاوت است؟
بله.در زمانی که شما ویلای پیش ساخته را درب کارخانه خریداری می کنید هزینه بارگیری ، حمل و تخلیه به عهده خریدار بوده اما زمانی که کار بصورت اجرا در محل باشد هزینه های اسکان نیرو ها ، حمل مصالح و نظارت بر تولید به عهده تولید کننده است که برای آن بر اساس متر مربع هزینه ای به بهای کل آن افزوده می شود.

قیمت ویلای پیش ساخته

همواره این پرسش مطرح میگردد که آیا هزینه های ساخت ویلا با روش های مرسوم ساختمانی مقرون بصرفه است یا هزینه های پیش ساختگی. برای روشن شدن این موضوع باید به چند نکته توجه کرد.

نحوه محاسبه قیمت ویلای پیش ساخته


قیمت ویلای پیش ساخته بر اساس متر مربع و با توجه به مشخصات فنی و امکانات داخلی تعیین می گردد که قیمت پایه آنها از متری 3/500/000  تا 8/300/000 تومان متغییر بوده و این قیمت برای تحویل درب کارخانه کانکس راکو می باشد و اگر سازه اجرا در محل باشد برای شهر های حومه تهران متری 150 هزار تومان و استان ها و شهر های دیگر متری 250 هزار تومان به بهای کل افزوده می شود.لیستی از مشخصات فنی ، مصالح مصرفی ، زمان تولید ، امکانات داخلی و شرح خدمات در هنگام خرید به مشتری ارائه می شود که قیمت نهایی بر اساس آن تعیین می گردد.

مراحل سفارش ویلای پیش ساخته
اینکه برای ثبت سفارش و یا خرید یک ویلای پیش ساخته باید از کجا شروع کنیم و چه مراحلی دارد برای بسیاری از خریداران سوال بوده و در اینجا به ترتیب از اولین تماس تا تحویل محصول را شرح داده ایم.
1. تماس با واحد مشاوره فروش و بازگو کردن نیاز ها و شرایط ملک
2. دریافت پیش فاکتور حاوی اطلاعات کلی و جزئیات اجرایی سازه
3. هماهنگی برای بازدید از محل توسط مهندس طراح
4. تهیه و ترسیم نقشه های اجرایی به همراه تصاویر سه بعدی از نتیجه کار با نرم افزار کامپیوتری
5. تائید نقشه ها و شروع تولید
6. بازدید از مراحل تولید توسط خریدار
7.حمل به محل و تحویل نهایی کار

زمان مورد نیاز جهت ساخت ویلای پیش ساخته چقدر است؟
زمان مورد نیاز جهت تولید با توجه به متراژ و مساحت آن از بیست روز تا چهل و پنج روز کاری می باشد

 

مجوز ویلای پیش ساخته

این سوال که برای قرار دادن یک ویلای پیش ساخته یا کانکس ویلایی آیا نیاز به مجوز شهرداری دارد یا خیر یکی از معمول ترین پرسش های هر خریدار می باشد. در این مورد باید گفت که اطلاعات دقیق و مدونی وجود نداشته و هر منطقه با منطقه دیگری متفاوت بوده. چرا که در این سالها دستورالعمل های که از طرف شهرداری مناطق مختلف با توجه به اقدام مشتریانمان بگوش ما رسیده متفاوت بوده اما چیزی که مشخص است اگر متراژ زیر 40 متر مربع بوده و سازه از نوع ویلای پیش ساخته باشد که به فونداسیون متصل نبوده مشکلی ندارد اما برای متراژ های بالاتر و یا نوع ویلای پیش ساخته دوبلکس پیشنهاد میکنیم ابتدا به دفتر شهرداری یا شورایاری منطقه مراجعه کرده و مراتب کار را از ایشان جویا شوید.چرا که بسیاری از مناطق حومه تحت نظر شورا یاری بوده و از حیطه فعالیت شهرداری خارج می باشد.

چنانچه با خواندن این مطلب به پاسخ سوال خود نرسیده و پرسش هایی باقی ماند در بخش نظرات مطرح فرموده تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود و یا برای دریافت سریع پاسخ خود با واحد مشاوره گروه مهندسین راه کوشش تماس حاصل فرمائید.
گروه مهندسین راه کوشش - کانکس راکو

 

تمامی حقوق محفوظ است