رختکن فضایی برای تعویض لباس در مجموعه های صنعتی،واحد های تولیدی ، درمانی و حتی مجموعه های ورزشی بوده که در آن افراد لباس های عمومی خود را تعویض کرده و برای انجام فعالیتی خاص لباس مربوط به آن را برتن می کنند. این فضا گاها بصورت پیش ساخته یا همان کانکس رختکن ایجاد شده و گاها نیز مانند بخشی از ساختمان در پلان اصلی تعبیه و ساخته شده است.
اینکچه چرا بجای ساخت چنین فضایی با مصالح بنایی از کانکس رختکن استفاده می کنیم دلایل مختلفی دارد چرا که بطور پیش فرض چنین فضا هایی در هر مجموعه ای از ابتدا تعبیه و ساخته شده است اما گاها به دلایلی نظیر تغییر کاربری یک بنا و آنکه نمی توان به دلیل وجود محدودیت های موجود اقدام به ساخت و ساز نمود از رختکن پیش ساخته استفاده می شود، البته مواردی نیز وجود دارد که استفاده ما کاملا موقتی و فقط برای انجام یک آزمایش خاص یا فعالیتی موقتی بوده که حتی در چنین مواردی ممکن است از یک کانکس چرخدار نیز جایگزین رختکن ثابت استفاده شود.. می توان از موارد استفاده آن به زمین های ورزشی نیمه حرفه ای محله ای یا درون مجموعه ای ، استفاده در شرکت های دارو سازی و تجهیزات پزشکی ، کارخانه جات وابسته به صنایه غذایی و مواردی از این دست که احتیاج به تعویض لباس پرسنل دارد اشاره نمود.
همانند بسیاری از کاربری ها و سازه های ساخته شده کانکس رختکن نیز با انواع روش ها و مصالح قابل اجرا بوده که ممکن است بنا به اقتضای کاربرد مشخصات فنی خاصی برای آن از پیش تعیین گردیده و یا بصورت اختصاصی طراحی و تولید شود. همچنین این مصالح در عین گوناگونی و تنوع زیاد همواره نیز در حال به روز رسانی و گسترش هستند که محاصل آن قابلیت ها و امکان ساخت سازه های با کیفیت تری می باشد.اما آنچه باید در ساخت کانکس رختکن مورد توجه قرار گیرد مقدار فضای مورد نیاز ، سرانه مصرف کنندگان ، محل احداث و نحوه دسترسی بوده و از بخش های داخلی آن نیز به تعبیه کمد های رختکن یا همان لاکر ها ، تعبیه محل ورود و خروج به داخل سازه ، در صورت نیاز تعبیه سرویس بهداشتی و گاها در مولردی که فعالیت پرسنل ممکن است دارای آلودگی های شیمیایی یا میکروبی باشد تعبیه حمام برای دوش گرفتن قبل از تعویض لباس امری ضروری بوده تا این آلودگی ها همراه با لباس پرسنل به بیرون از مجموعه شیوع پیدا نکند.
گروه مهندسین راه کوشش - کانکس راکو