کانکس کارگری اصطلاحی است که برای کانکس های اسکان کارگری در پروژه ساختمانی و عمرانی بکار می رود.دلیل اصلی استفاده از این نوع کانکس در پروژه های ساختمانی مقرون بصرفه بودن و کاهش هزینه های تجهیز کارگاه می باشد.
کانکس کارگری از این جهت مقرون بصرفه بوده که در آن نیازی به استفاده از متریال های گران قیمت جهت تزئین نمای خارجی و یا نور پردازی خاصی ندارد چرا که کاربری و محل استفاده آن در کارگاه ساختمانی می باشد و از پرداختن به مسائل تزئینی کاسته و فقط به مسائل عملکردی در طراحی و تولید آن پرداخته می شود.
ابعاد آن با توجه به سفارش و کاربری آن متفاوت بوده و از 2*2 تا 12*4 متغییر می باشد.بطور مثال اگر قرار است برای نگهبانی مورد استفاده قرار گیرد یک کانکس 2*2 کفایت می کند اما اگر قرار است برای اتاق جلسات در محل پروژه استفاده شود بهتر است در ابعاد 12*3.5 باشد تا میز کنفرانس و تجهیزات اداری و فضایی برای میز منشی نیز در آن گنجانده شود.اما اصلی ترین ابعاد آن که به نوعی استاندارد در این زمینه محصوب می شود عبارتند از 2.4*4 و 2.4*6 و 2.4*12 اما همانگونه که پیش تر نیز به آن اشاره شد بنا به نیاز ممکن است ابعاد اختصاصی باشد . نمونه های پیش تولید شده همگی دارای عرض 2.4 متر می باشند چرا که این ابعاد استاندارد حمل در جاده می باشد و ابعاد بزرگتر از آن بار ترافیکی محسوب می شوند.
یکی از دلایل اصلی استفاده از این نوع سازه کاهش هزینه ها بوده و این بدان معناست که قیمت کانکس کارگری دارای رنج پائین تری نسبت به دیگر محصولات می باشد.بطور حدودی بهای سازه کارگری در ابعاد 2.4*6 کارگری سبک 9/200/000 تومان و نوع سنگین 17/800/000 تومان می باشد اما برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به صفحه قیمت کانکس مراجعه فرمائید تا هم اطلاعات و مشخصات فنی و هم بهای انواع محصولات راکو را بتوانید مطالعه کنید.
بطور روتین بصورت سالنی بوده و تشکیل شده از یک سالن با دیواره های از جنس پی وی سی با ارتفاع دو متر در بدنه ها و با شیب سقف تا 2.4 متر در بلند ترین قسمت به همراه دو پنجره آلومینیومی و درب ، سیم کشی بصورت روکار توسط داکت با فیوز مینیاتوری اما برای ارتقاع آن می توان حفاظ درب و پنجره روی آن نصب کرد ، در صورت نیاز ارتفاع مفید کانکس کارگری را بلند تر در نظر گرفت و متعلقاتی مانند آبدار خانه ، آشپز خانه ، اتاق و پارتیشن های داخلی نیز می توان به آن افزود.همچنین نوع متریال و درب پنجره آن نیز با توجه به سفارش می توان اختصاصی تولید نمود که البته تغییرات ذکر شده باعث تغییر بهای کلیسازه خواهد شد.
از آنجایی که کاربرد این سازه ها بصورت موقت و تاپایان انجام عملیات ساختمانی در یک پروژه می باشد معمولا پس از اتمام کار بع عنوان دست دوم فروخته می شوند و تولید کنندگان کانکس کارگاهی نیز آنها را خریداری و در صورت نیاز به تعمیرات ، بازسازی و به چرخه فروش کانکس بازمی گردانند. معمولا قیمت کانکس دست دوم کارگری نسبت به نو کاهش 30% را به همراه خواهد داشت.البته این در صورتی است که سازه سالم و بدون نقص یا خرابی که منجر به تعمیرات با هزینه بالا نگردد بوده.
پاسخ به سوالات متداول درباره کانکس کارگری
آیا کانکس کارگری محصولی مقاوم با طول عمر بالا است؟
عمر کانکس کاملا به نحوه استفاده و نگهداری آن بستگی دارد اما در شرایط یکسان کانکس کارگری دارای دو تیپ مجزا که یکی سبک با متریال ضعیف بوده که برای کارگاه های ساختمانی که در مدت دوسال پروژه را به اتمام رسانده و دیگر به کانکس احتیاجی ندارند مناسب می باشد و دیگری تیپ سنگین که با متریال قوی ساخته می شود مناسب کارگاه هایی است که چند سال بطول می انجامد و یا می خواهند از کارگاهی به کارگاه دیگر ببرند و از کانکس کارگری در طول سالهای بیشتری استفاده کنند.از نظر قیمت نیز کانکس تیپ سبک به علت سبک بودن مصالحی که در آن بکار رفته مقرون بصرفه تر می باشد اما اگر برای سالهای زیادی قصد استفاده از کانکس را دارید توصیه می شود کار تیپ سنگین با مصالح قوی تر را انتخاب کنید ، در این شرایط شاید بنظر برسد هزینه اولیه برای خرید آن کمی بالا تر است اما در طول سالیان صرفه جویی خوبی می باشد تا اینکه هرسال مجبور به خرید یک کانکس سبک شوید.
چگونه عمر کانکس کارگری را بیشتر کنیم؟
برای اینکه کانکس کارگری عمر بیشتری کرده سالم و سلامت بماند باید چند نکته را در موقع استفاده از آن رعایت کنید.اول اینکه کانکس در جایی قرار گیرد که ماشین آلات ساختمانی با آن برخورد نکند که باعث خمیدگی بدنه و آسیب به اسکلت گردد.نکته بعد اینکه در جایی قرار گیرد که از ریزش مصالح ساختمانی بر روی سقف آن جلوگیری شود. نکته بعد اینکه کانکس کارگری را بر روی سطح صاف و مستحکم قرار دهید و از قرار دادن آن در سطوح شیب دار مانند دامنه کوه بدون مهار بندی و اتصال به زمین جدا خودداری کنید و در آخر هم اینکه هر کانکس را مطابق با ابعاد و کاربری که تولید شده استفاده نمائید.
مقاومت کانکس کارگری در برابر گرما و عایق بودن جداره های آن چگونه است؟
بطور عمومی کانکس کارگری با حداقل های آسایش رفاهی در جهت رفع نیاز کارگاه های ساختمانی تولید شده و عایق جداره های آنها معمولا از یک لایه پلی استایرن بضخامت 4 سانتیمتر تشکیل شده که نمی توان گفت عایق نیست اما برای مناطق سخت اقلیمی که آب و هوای گرمی دارند توصیه نمی گردد و بهتر است برای آن از کانکس ساندویچ پانل که دارای عایق های تزریقی پلی اورتان می باشند استفاده شود.
گروه مهندسین راه کوشش - کانکس راکو